Hogyan zajlik a vizsgálat?

A neurológiai betegvizsgálat az ún. anamnézisfelvétellel kezdődik, mely során megbeszéljük a páciens előző betegségeit, kórházi kezeléseit, műtéteit, illetve aktuálisan szedett gyógyszereit. Ezt követően a panaszok részletes feltárása következik. A vizsgálat a fizikális neurológiai vizsgálattal folytatódik, mely során reflexkalapács, hangvilla, pupillalámpa és az érzőrendszer vizsgálatára alkalmas eszköz  segítségével vizsgálja az orvos az agyidegek, a mozgató- és érzőrendszer működését, a koordinációt és az ún. corticalis funkciókat (pl. számolás, ujjmegnevezés, tárgy nélkül a tárgy használata, jobb-bal megnevezés, írás, olvasás, beszéd stb.). 


Mit hozzak magammal?​​

Korábbi betegségekről, vizsgálatokról ambuláns lapokat, zárójelentéseket.  Szedett gyógyszerek listáját. Amennyiben volt már neurológiai vizsgálata, akkor az erről szóló dokumentációkat, illetve ha volt képalkotó vizsgálata (pl. CT, MR, ultrahang), akkor ennek leletét és CD-n a képanyagát.


​További vizsgálatok?

Neurológiai kivizsgálás során sokszor van szükség további vizsgálatok elvégzésére (labor, EEG, ENG, képalkotó vizsgálatok).